Vanliga frågor

För arbetsgivare

Processen och samarbetet startar med att vi gemensamt går igenom de behov som finns. Genom god kommunikation och tydlighet får vi en effektiv rekryteringsprocess som ökar chanserna till att vi hittar rätt person för er verksamhet. Du kan läsa mer här och här.

Vi erhåller ersättning baserad på en faktor av kandidatens månadslön eller en procentsats av kandidatens årslön. Det innebär att vårt arvode varierar utifrån den lön du och kandidaten avtalar om.

Kommer ni överens om en månadslön på t ex 25000 kr/månad så är kostnaden för rekrytering när allting är klart inte mer än 25000.

För att säkerställa er belåtenhet har vi lagt upp betalningsplanen i tre steg

Första steget i processen sker vid överenskommelse om att anlita oss. Då betalar du mellan 2000 och 5000 kronor beroende på om tjänsten är på deltid eller heltid.

Andra steget är när du valt bland de kandidater vi presenterar och ni undertecknar avtal. Då fakturerar vi er för upp till hälften av överenskomna månadslönen minus det som ni har betalt för startavgift.

Det tredje och sista steget sker när ni och arbetstagare är fortsatt nöjda med varandra efter tre månader. Då fakturerar vi er för resterande beloppet.

Om anställningen upphör på grund av att kandidaten vi presenterat har misskött sig, då gör vi om hela processen kostnadsfritt tills ni hittar en medarbetare som ni är nöjda med.

Varje rekryteringsprocess är ju – som tidigare nämnts – unik, men rent statistiskt får man räkna med ungefär 2 månader.

Databasen är under ständig tillväxt men för tillfället uppskattar vi ha strax under 350 kandidater tillgängliga. 

Olika annonskanaler har olika fördelar beroende på vilken typ av tjänst som ska utannonseras. 

Att välja rätt kanal för att attrahera den bästa kompetensen är grundläggande. 

Önskar ni att er jobbannons syns i webbannonser, tryckt press eller i sociala medier? Kanske allihop? 

Vi går gemensamt igenom de olika valmöjligheterna och lägger upp en strategi för hur vi på bästa och mest effektiva sätt når vårt mål, d.v.s. att hitta den mest lämpade kandidaten, utefter era kriterier och önskemål.

Det är som sagt av största vikt att rekryterare och arbetsgivare har en tydlig och öppen dialog kring hur processen ska skötas, hur den fortlöper samt hur pass involverade arbetsgivaren själv vill vara.

Oftast är det i princip enbart rekryteringsföretaget som sköter hela processen, det är ju därför ni betalar oss, men om arbetsgivaren vill ha en djupare förståelse eller insikt i processen går det naturligtvis att lösa. Vi är flexibla! 

För arbetssökande

Arbetsam rekrytering jobbar för att du som arbetssökande ska få en trygg anställning där du trivs, och att du som arbetsgivare ska få hjälp i processen att hitta den kandidat som passar din verksamhet bäst. Vi ser till personen och utgår från de förutsättningar som finns.

Om du är på jakt efter ett nytt jobb så börjar du enklast med att titta igenom vår sökfunktion för lediga jobb. Här fyller du i på vilken ort du vill jobba, i vilken omfattning, och har också möjlighet att skriva in fritext om du
till exempel söker jobb hos ett specifikt företag.

Behöver du mer hjälp så kan du kontakta Arbetsförmedlingen för att se om du är berättigad till att delta i Jobb- och utvecklingsgarantin och Rusta och matcha. Det kan du vara om du till exempel varit arbetslös en längre tid. När du är med i programmet har du rätt till ersättning genom Försäkringskassan och personlig hjälp av oss, där du får råd och stöd i ditt jobbsökande, genom handledningssamtal och olika aktiviteter.

Genom att registrera ett konto hos oss och skapa en profil ges du möjligheten att ladda upp både CV, personligt brev, mer information om dig själv, med mera.

Arbetsgivare kan dock inte se dina uppgifter, det är istället vi, rekryterarna, som håller ständig koll på våra kandidaters profiler, preferenser, kompetenser och kriterier. Din profil ligger kvar i vår kandidatdatabas och dyker en matchande potentiell arbetsgivare upp kontaktar vi dig, främst via mejl. Du kan naturligtvis även själv söka jobb på vår jobbsökarsajt. 

Du når oss genom att ringa, maila eller besöka oss.
Vi kan svara på frågor direkt, eller boka in ett möte för att prata mer.
Välkommen att höra av dig!

Telefon:
0723 94 94 89

Mail:
info@arbetsamrekrytering.se

Besöksadress:
Stora Torggatan 14
274 34 Skurup

Nej, det kostar inget att registrera sig.

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter och annan information som behövs på sidan: GDPR